Erf is maar een kleine wereld

“Drummen? Dat doe ik eigenlijk al mijn hele leven. Ik ben begonnen toen ik een jaar of acht was, hier in Meddo bij de drumband Sint Jan. Mijn broer Walter, die vijf jaar ouder is dan ik, had op de middelbare school al een bandje. Ze oefenden hier thuis in de schuur. Er stond dus altijd een drumstel klaar waar ik zó achter kon schuiven.

De eerste band waar ik in speelde, was Waltzen Raven, een Achterhoekse dialectrockband. We hadden eigen teksten, eigen muziek, bouwden zelf een podiumtruck… Samen met mijn broer heb ik daar twaalf jaar in gespeeld. Maar op een gegeven moment was de fut eruit, de band viel uit elkaar. Toen de gitarist weg ging, zei ik: ‘als je ooit een drummer nodig hebt, hou ik me aanbevolen.’ En zo kwam ik bij Wednesday Smiles. Ook hier weer: eigen repertoire, geen coverband… Wat voor muziek het is? Tja, hoe zal ik het zeggen… Herman Brood meets Iggy Pop, zoiets? Bluesrock, in elk geval. Daar speel ik nu bijna drie jaar bij. We oefenen hier wekelijks op de boerderij en we treden ook op, maar niet zo veel als we zouden willen. Vorig jaar hebben we veertien keer opgetreden, dat moet dit jaar zeker meer worden!”

“Ik vind het belangrijk om iets náást de boerderij te doen. Ik melk 100 koeien en daarnaast hebben we 1.100 vleesvarkens met het keurmerk 1 ster Beter Leven. Boeren is een prachtig vak, maar het erf is maar een kleine wereld. Als ik altijd alleen maar op de boerderij zou zijn, zou ik het niet volhouden, denk ik. Als ik niet zou drummen, deed ik wel iets anders! Wat het leukste is? Jaaa, optreden op festivals natuurlijk. Dat sfeertje! Leuker nog dan in kroegen. Eén van onze leukste optredens was hier in Varsseveld op het Hootchie Koe Festival. En uiteraard zouden we met Wednesday Smiles héél graag een keer op de Zwarte Cross willen staan. Dat is toch wel het ultieme podium voor een Achterhoekse band.” 

“Spelen op festivals is het leukst”

× Chat