Grip op goede opfok

Lammeren zijn zeer gevoelige dieren, die een uitgebalanceerde voeding nodig hebben. De producten van GIJS sluiten hier uitstekend op aan. Onze geitenspecialisten hebben een goed besef van wat lammeren nodig hebben om uit te groeien tot hoogproductieve, efficiënte en duurzame melkgeiten.

Totaal Aanpak Lammeren is een concept met deskundige adviezen, voedingsoplossingen, probleemvoorkomende of -oplossende producten. We werken samen met jullie aan een uitstekend resultaat in de opfok, waarbij alleen het beste goed genoeg is voor jouw lammeren. Het is voor elk bedrijf aan te raden om gezamenlijk met alle betrokkenen rond de opfok een overleg te plannen. De verzamelde gegevens van het afgelopen opfokseizoen kunnen dan worden geëvalueerd en mogelijke punten van verbetering in kaart worden gebracht.

Bespreek welke biest je hoe en hoeveel gaat verstrekken. Maak je de keuze voor bedrijfseigen biest? Bespreek de risico’s en mogelijkheden van bijvoorbeeld pasteurisatie en/of het enten van de moederdieren. De keuze voor één soort melkpoeder óf fasevoedering heeft uitdagingen en voordelen. Welke melkpoeder zet je tijdens welke levensfase in? Het afstellen van de automaat, het inknijpen van oormerken en onthoornen zijn klusjes die nauwkeurig uitgevoerd moeten worden. Door al deze procedures vóór de aflamperiode gezamenlijk door te nemen, zit alles vers in het geheugen als de arbeidspiek rond het aflammeren zich aankondigt.

Ons motto 'als gewoon goed niet goed genoeg is, GIJS ongewoon goed’. is van toepassing op ons gehele lammerenassortiment. Met zowel kennis uit literatuurstudie, kennis van onze toeleveranciers als praktijkonderzoek op ons Geiten Innovatiecentrum GIJS Mekkerhof te Holten hebben wij onze producten ontwikkeld. De ontwikkeling en gezondheid van jouw lammeren staat bij ons altijd op nummer 1 bij het bedenken van nieuwe of het aanpassen van bestaande producten.
Naast standaardvoer kunnen we ook maatwerkvoeders leveren dat we tot op het lam nauwkeurig kunnen afstemmen. Met onze krachtvoeders en melkpoeders bieden we een oplossing voor veel van de uitdagingen, waar je als geitenhouder tegenaan kunt lopen. 

EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT

De aflamperiode is een drukke en hectische tijd. Daarom is het van belang goed voorbereid van start te gaan. De GIJS Totaal Aanpak Lammeren helpt jou deze periode probleemloos door te komen. Zo kun je lammeren opfokken welke uitgroeien tot gezonde, productieve melkgeiten.

GIJS Granenmix

✓ GIJS Granen Pens Melange

✓ GIJS Granen Pens Melange

✓ GIJS OG Geitenstart Prima

✓ GIJS OG Lammeren Secuur

Specials

✓ GIJS Vitalcure

✓ GIJS Lammeren Veerkracht

✓ Jodiumoplossing 10%

✓ Kunstbiest

GIJS Geiten Melkpoeders

De GIJS melkpoeders streven naar een 100 procent vlekkeloze opfok. Weerstand verhogen van lammeren is ons doel. Zo ontwikkelden GIJS en Nukamel  de basis voor een gezond lam met unieke GIJS melkpoeders. De melkpoeders bevatten specifieke kruiden, wat in de darmen ziekteverwekkers aanpakt en OmniSmart®, een gepatenteerd product van Nukamel exclusief voor de GIJS geiten melkpoeders dat de gehele weerstand bevordert. Naast onze eigen melkpoeders zijn we dealer van Denkavit producten. 

Lammeren Veerkracht

Met de mineralenmix Lammeren Veerkracht loopt het opfokconcept nog door na het spenen en is speciaal ontwikkeld om het dier maximaal te ondersteunen op diergezondheid. De mineralenmix bevat naast verschillende vitaminen en mineralen, specifieke kruiden en OmniSmart® ook etherische oliën die ondersteunen bij longproblemen. De etherische oliën werken ontstekingsremmend, slijmoplossend en versterken het immuunsysteem. GIJS Lammeren Veerkracht ondersteunt de penswerking en voorkomt problemen zoals bijvoorbeeld CCN. Het product is geschikt om desgewenst langdurig te verstrekken.

Ondersteuning diergezondheid

Het immuunsysteem van jonge lammeren is in ontwikkeling en wordt regelmatig op de proef gesteld. In sommige situaties, zoals bijvoorbeeld rond spenen, verdienen de lammeren extra zorg. GIJS heeft ondersteunende producten die de vitaliteit en de weerstand extra verhogen of die het herstel van lammeren met gezondheidsproblemen bevorderen. 

 

 

 

GIJS Granen assortiment

GIJS Granen biedt voerlijnen voor pensontwikkeling en optimale vertering. PensStart & PensGroei stimuleren actieve pensen, terwijl Pens Compleet & Pens Melange een veilige oplossing bieden voor lastig bijvoeren van ruwvoer. De producten zijn een ideale mix van krachtvoer, granenmix en ruwvoer in één, verpakt in handzame baaltjes. De ideale oplossing voor de introductie van vast voer aan jonge lammeren. Download certificaat, klik hier. Geit Optimum Start, met geselecteerde grondstoffen, is perfect voor huisvesting met droogvoerbakken en als compleet voedermiddel van melkperiode tot spenen.

Professioneel advies op maat

Ieder bedrijf is uniek en verdient een advies op maat. Onze specialisten beschikken over veel praktijkervaring en een hoog kennisniveau om daar waar nodig de puntjes op de ï te zetten voor een betere lammerenopfok op jouw bedrijf. 

GIJS aanpak

× Chat