GIJS MEKKERNIEUWS – NR. 6 JAARGANG 4

Onderstaand tref je de downloadlink voor GIJS Mekkernieuws. Toen we enkele jaren geleden begonnen met GIJS Mekkernieuws hebben we ons tot doel gesteld om onze nieuwsbrief speciaal te maken voor de professionele geitenhouderij, waarbij een groot deel van het Mekkernieuws gevuld moet worden met innovaties en vernieuwingen in onze sector.

Het kerstnummer van GIJS Mekkernieuws. Een uitgave bestemd voor geitenhouders, waarin we vooral innovatieve ontwikkelingen met jou willen delen. Onze voer- en advies organisatie staat nooit stil, lees deze uitgave en ontdek onze nieuwe ontwikkelingen. Deze uitgave is een mooie samenvatting van alles wat in onderzoek is of compleet nieuw is. Ik zelf, als ervaren geitenspecialist, was de afgelopen tijd verbaasd. Iets wat we bij GIJS heel gewoon vinden is voor anderen echt nieuw of een complete verrassing. Dit najaar mochten we een aantal ervaren geitenspecialisten welkom heten in ons GIJS geiten team. Mannen die weten waar ze het over hebben en hun sporen als specialist echt verdiend hebben.  Voor deze nieuwe GIJS medewerkers, maar ook voor mij breekt er altijd een spannende dag aan als je je visie op voeding prijs gaat geven. We noemen dit altijd nog het “geheim van Azewijn”. Een visie die als doel heeft hoogproductieve, efficiënte en duurzame melkgeiten te voeren. Voor GIJS staat hierbij voeding van met name de duurmelkers centraal. Zo lang mogelijk veel melk onder deze dieren houden. Makkelijker gezegd dan gedaan, toch zijn we hierin afgelopen jaren zeer goed geslaagd.

Maar goed, het moment was daar dat je met je oude concurrenten en nu kersverse collega’s het geheim van Azewijn gaat delen. Op het moment dat het eerste duurmelkersrantsoen ter tafel kwam, was de eerste reactie van mijn kersverse en doch ervaren collega: “dit kan absoluut nooit!”  Toch is deze aanpak van GIJS een succes. Gelukkig hebben de bijzondere resultaten van onze GIJS klanten, onze nieuwe collega’s er inmiddels van overtuigd dat het dus wel degelijk kan. Voor mij een mooie les, want wat voor mij oud nieuws is, was voor hen spectaculair nieuws. “Als goed niet goed genoeg is, GIJS ongewoon goed”. Met dit motto dagen we een ieder maar ook zeker onszelf graag uit. We dagen je uit om de nieuwste ontdekkingen en voedingsvisies die we de afgelopen tijd hebben opgedaan te lezen. Veel leesplezier.

Jan van der Zee  – teamleider geiten

× Chat