GIJS melkpoeders zorgen voor diergezondheid en werkgemak

‘Als goed niet goed genoeg is’. Zijn wij altijd op zoek naar verbetering, voor onze producten.   GIJS investeert veel in kennis en kunde voor haar melkpoeders en heeft gekozen voor diergezondheid en werkgemak. De toppers, Elan en de Passie trekken de aandacht van menig geitenhouder en veearts. De beide producten blinken uit door een hoog aandeel melkpoeder waardoor de smaak ongewoon goed is en veel gemak oplevert bij met name het aanleren van de lammeren.

“Verander nooit meer de smaak van de melkpoeder. Het aanleren van de lammeren werkt plezierig en effectief!”

Naast dat het hoge aandeel magere melkpoeder een zeer goede smaak geeft, is de vertering van de Elan en de Passie ook veel rustiger en is de kans op diarree nihil. Tevens zijn de overige grondstoffen in de melkpoeders van kleine leveranciers. Grote partijen zijn vaak al flink uitgekleed en bieden niet meer de waarde van kleinere partijen. Met name de mate van verhitting speelt een zeer grote rol bij de beschikbaarheid van nutriënten van het lam. Een randvoorwaarde is dat de zuivelproducten die verwerkt worden een lage verhitting hebben ondergaan. Op het labels vind je dit kwaliteitsaspect niet terug, maar gelukkig spreken lammeren altijd de waarheid aldus het GIJS geiten team.

Het ongewone kwam inzicht
Naast deze kwalitatieve boost in de melkpoeders van GIJS gingen ze verder dan het gewone, waardoor het ongewone inzicht kwam. GIJS wilde graag de weerstand van geiten verder verhogen, meer dan de beste grondstoffen kunnen doen. Exclusief voor GIJS wordt ®OmniSmart in de melkpoeders verwerkt. Door deze toevoeging wordt de weerstand verder verhoogd, wat vooral een grote positieve invloed heeft rondom stressmomenten zoals onthoorning, verplaatsen en bijvoorbeeld spenen. Dieren groeien harder en worden minder snel ziek. Hierdoor wordt het antibiotica  verbruik flink vermindert. In de proeven die gedaan zijn, bleek ook dat als dieren toch ziek werden, ze veel beter op een behandeling reageerden dan dieren zonder ®Omnismart.

GIJS mag deze melkpoeder nooit meer veranderen. Ik kom al jaren op dit bedrijf en de ziekte druk is nu veel lager dan vorige jaren. Ik ben er van overtuigd dat dit door de melkpoeder komt.

Is er dan niets vergelijkbaar ten opzichte van andere melkpoeders in de markt? Jazeker aldus GIJS, wat alle melkpoeders vergelijkbaar maakt is dat ze wit zijn.

× Chat