Nieuwe ontwikkeling in Geiten Gras

Afgelopen jaar hebben we gezien dat het belang van goed ruwvoer essentieel is, daarom zetten we ons extra in om topkwaliteit ruwvoer voor jouw geiten te realiseren. Wij zijn van mening dat geiten een andere samenstelling van grassen vragen dan de standaard weidemengsels bieden. 

Daarom komen we nu met een nieuw grasmengsel met onder andere rode klaver speciaal samengesteld voor geiten: GIJS Geiten Gras. 

Specifiek grasmengsel 
In dit geitengrasmengsel is specifiek aandacht besteed aan rassen met een grote smakelijkheid en hoge verteerbaarheid. Deze zijn een must voor de toepassing in het geitenrantsoen. De hoogproductieve, suikerrijke rassen in het mengsel zijn ideaal voor korte maai-intervallen, waardoor er suiker- (smakelijk) en eiwitrijk gras gewonnen kan worden. Daarnaast groeien de grassen steiler op en wordt de kans op vervuiling met gronddeeltjes beperkt.  

De rode klaver in het mengsel is nieuw en een verbetering ten opzichte van bestaande klavers. De klaver in het GIJS Geiten Gras mengsel is persistenter dan de huidige rassen en blijft daardoor langer op productie. Waar gewone rode klaver na 3 jaar in opbrengst behoorlijk terug loopt, kan deze klaver ten minste 5 jaar maximaal produceren. Zo heb je dus langer profijt van de extra eiwit opbrengst en stikstofbinding van het gewas. In het voorjaar van 2022 worden de eerste hectares met GIJS Geiten Gras ingezaaid.

Zaaiadvies
Het advies voor de  zaaihoeveelheid van GJS Geiten Gras is 40 kg per ha.
De samenstelling:

Engels raaigras Tetra  62,5%   
  Engels raaigras Diploïde  15%  
  Timothee  10%  
  Rode klaver  12,50%

           

× Chat