Optimale pensontwikkeling bij kalveren

Voor een optimale ontwikkeling van de pens bij kalveren is het cruciaal dat ze snel ruwvoer en krachtvoer opnemen. Het verkrijgen van hoogwaardig en smakelijk hooi is echter geen eenvoudige taak, vooral omdat de kleinste kalveren vaak moeite hebben met het opnemen ervan. Het krachtvoer moet gemakkelijk verteerbaar zijn. 

GIJS Optimum Start 
GIJS Optimum Start voor kalveren vanaf 1 week tot 4 weken bevat een diverse mix van goed verteerbare granen die ook nog eens zeer smakelijk zijn. Door de unieke samenstelling met een overvloed aan granen onderscheidt GIJS Optimum Start zich van vergelijkbare producten op de markt. 

In de praktijk getest, hebben veel veehouders lovende woorden over GIJS Optimum Start. In vergelijking met andere producten wordt het beter opgenomen door de kalveren. De mest blijft consistent en het product blijft fris. De kalveren glanzen en hun groei is uitstekend. Dit product is in zakgoed verkrijgbaar.  

GIJS Kalverstart Rust
Voor kalveren tussen 4 en 8 weken oud, is de GIJS Kalverstart Rust een brok voor een gezonde start. Met de nadruk op stabiliteit van de mest, optimale groei en voeropname, biedt dit product de nodige ondersteuning voor jonge kalveren.

De GIJS Kalverstart Rust is verkrijgbaar in handig zakgoed voor kleinere behoeften en ook in bulk. Met een uitgebalanceerde formule die specifiek is samengesteld voor deze kritieke levensfase, kun je vertrouwen op de kwaliteit en effectiviteit van dit product om de gezondheid en prestaties van de kalveren te bevorderen.

Kalver Meel Kracht: Hogere groei tegen lagere kosten
Onderzoek op het Melkvee Innovatie Centrum Klaver 4 heeft aangetoond dat het gebruik van GIJS Kalver Meel Kracht resulteert in een 10% hogere voeropname bij kalveren, met talrijke voordelen tot gevolg. Allereerst zijn de voerkosten per kalf maar liefst 20 cent lager. Opvallend is dat de hogere voeropname direct leidt tot verbeterde groei van de kalveren. Ze gedijen beter en groeien sneller, wat niet alleen gunstig is voor het saldo, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. Het meest opmerkelijke aspect van dit onderzoek is dat, ondanks de hogere voeropname, de voerkosten lager zijn. Kalver Meel Kracht is verkrijgbaar in silo of bigbag en te voeren aan kalveren vanaf 8 weken.

× Chat