Praktijkervaringen van geitenhouders

Ontdek hoe ervaren geitenhouders, met hun dieren opmerkelijke resultaten hebben behaald door doelgericht gebruik te maken van transitie voedingstechnologieën.

Jeroen Buschers, geitenhouder in Ambt Delden met 1800 geiten, deelt zijn positieve ervaring met GIJS TransPROlik. Hij benadrukt het preventieve voordeel van dit vloeibare product: het verhoogt het energieniveau en houdt de darmen in optimale conditie. In vergelijking met eerdere producten resulteert het gebruik van TransPROlik in een merkbare verbetering, waardoor een succesvolle start van nieuwe lactaties wordt gegarandeerd. Zijn werkwijze om de TransPROlik individueel toe te dienen via een drenchgun blijkt effectief, efficiënt en doeltreffend.

Rien Louwes, geitenhouder uit Ruinerwold met 1200 geiten, deelt positieve ervaringen met het TransPRO 1.0 krachtvoer. Ingezet bij oudere geiten, gemiddeld vijf jaar oud en drachtig van meerlingen, begon hij het krachtvoer zes weken voor het aflammeren te voeren. De geiten waren snel gewend aan geur en smaak, waardoor slepende melkziekte en het vasthouden van de nageboorte zijn verminderd. Rien adviseert collega-geitenhouders om tijdig te starten en benadrukt het belang van bloedtappen tijdens de droogstand voor inzicht in de energieopname. Hij verstrekt het krachtvoer tweemaal per dag aan het voerhek, gecombineerd met los kuilgras. Zo behoudt hij controle over de voeropname en de gezondheid van zijn kudde. Kortom, TransPRO 1.0 heeft de gezondheid van Louwes’ geiten verbeterd en hij beveelt het collega’s aan voor een gezonde toekomst van de geiten.

Tom van Bakel, geitenhouder op Hoeve Broekhoven in Riethoven (NB) met 900 melkgeiten, deelt enthousiaste ervaringen met TransPROcal. Vlak voor de aflamperiode vroeg Tom zich af: “Kunnen we krijt of calcium op een of andere manier wél smakelijk maken?” Sinds hij TransPROcal gebruikt, ervaart hij bijzondere resultaten: “Als je de stal in komt, ruik je het meteen! Erg lekker!” Dit heeft geleid tot een uitstekende opname bij zijn geiten. Tom’s positieve bevindingen benadrukken de waarde van TransPROcal in het verrijken van de voeding van zijn kudde om melkziekte te voorkomen. De sleutel naar succes zit ook in het doseringsschema van het product.

 

 

× Chat