Slimme boeren winnen

Zoals we allen weten zijn de overheidsbemoeienissen richting onze sector groot. Succesvol inspelen op vragen en ontwikkelingen in deze roerige markt is een stevige uitdaging. Het kan daarom extra belangrijk zijn om op een goede manier onderzoek te doen binnen de melkvee- en geitenhouderij.  

Flexibiliteit, creativiteit en innovatiekracht zijn nu voor onze sector zeer belangrijk. Hoe spelen wij bij GIJS effectief in op de markt van morgen met de juiste toegevoegde waarde voor de boeren? 

Deze nieuwsbrief is geschreven voor studenten, ondernemers, veehouders en periferie uit de agrarische sector om inzicht te geven over de (product)ontwikkelingen en –vernieuwingen bij GIJS. Daarnaast geven we je een inkijkje in hoe dit bij ons in z’n werk gaat en hoe we dit omzetten naar concrete toepassingen voor de boerenpraktijk. 

Vandaag de dag heeft de politiek stikstof hoog op de agenda staan. We weten en begrijpen dat verplichte aanpassingen leiden tot weerstand. Toch dagen we je uit om de vernieuwingsstrijd aan te gaan en te zorgen dat slimme boeren winnen. Succesvolle ondernemers zijn vaak degenen die waardevolle innovaties weten te transformeren tot bruikbare uitvindingen. 

Vooruithelpen 
Sinds 2018 zijn we gestart met onderzoek op ons eigen innovatiecentrum GIJS Mekkerhof in Holten. We ervaren dat onderzoek tijd vergt, maar dat het ons ook juiste informatie en inzichten geeft waar we de geitenhouderij écht mee vooruit helpen. Een succesvol onderzoek is ons geitenklauwenproject dat we in 2021 afgerond hebben. Ook hebben we nieuwe hoogwaardige geitenmelkpoeders ontwikkeld. Deze kennis hebben we onder alle professionele geitenhouders verspreid.

Tijdens onze open dagen in 2021 van het Melkvee Innovatie Centrum (MIC) Klaver4 in Laren hebben we voor de melkveehouderij een innovatiefonds opgericht. Bezoekers konden een donatie doen en ideeën voor onderzoek aandragen. Met deze ideeën zijn we aan de slag gegaan. Je leest in deze nieuwsbrief welke onderzoeken dit zijn en welke waardevolle perspectieven deze kunnen geven voor de melkveehouderij in de praktijk. 

Teamwerk
Processen rondom onderzoek en innovatie kun je niet alleen, dit vraagt om een team dat er een neusje en passie voor heeft. Ik zie dat  onze medewerkers en onze klanten een potentiële bron van innovatie-ideeën zijn. Het actief meedenken ontwikkelt het oog voor vernieuwing en zorgt voor extra prikkels. Hierdoor worden we uitgedaagd te denken in oplossingen en niet in problemen. Deze oplossingen onderbouwen met vakkundig- en gedegen onderzoeksresultaten maakt van ons een uniek talent in deze markt. 

Wij maken ons samen sterk voor gezonde boerenbedrijven voor nu en in de toekomst. 

× Chat