Streven naar voeders van topkwaliteit

WaterBoost: ondersteuning via drinkwater
Bij GIJS streven we naar voeders van topkwaliteit en blijven we innoveren om praktische oplossingen te bieden. Onze nieuwste creatie, GIJS WaterBoost, is hét antwoord op de vraag uit de praktijk om drachtige geiten via drinkwater extra ondersteuning te bieden.

Ruim twee jaar geleden introduceerden we TransPROlik, een succesvol vloeibaar product voor hoogdrachtige geiten. Drachtige geiten laten aan het eind van de dracht steeds vaker het voer liggen, maar blijven wel drinken. Vanuit de praktijk ontstond de vraag of TransPROlik aan het drinkwater toegevoegd kon worden. Hoewel dit niet geschikt was vanwege suikerrijke grondstoffen, zagen we de relevantie van de vraag en gingen we aan de slag met doorontwikkeling.  Het resultaat is GIJS WaterBoost, een mengsel van essentiële vitamines voor de citroenzuurcyclus, oplosbaar in drinkwater. Verpakt in handige 5-liter verpakkingen, biedt het een voormengsel dat eenvoudig aan het drinkwater kan worden toegevoegd met een dosator. Dit product heeft een extreem lange houdbaarheid van minimaal twee jaar, waardoor het een flexibele oplossing is voor periodes van stress, zoals bekappen, vaccinaties en hittestress. Met GIJS WaterBoost ondersteun je via drinkwater eenvoudig de belangrijkste vitamines voor de energiehuishouding, wat resulteert in vlotter aflammeren, een energiekere start van de lactatie en minder melkverlies rondom stressmomenten.

Optimum Start: compleet voeder voor opfokgeiten
Onze innovatiedrang heeft ook geleidt tot Optimum Start, een nieuw lid in onze granenmengsels voor opfokgeiten. Dit complete voeder onderscheidt zich door zorgvuldig geselecteerde grondstoffen met specifieke fysieke eigenschappen. Dankzij behandelingen zoals breken, toasten en pletten, samen met een beperkt aandeel luzernestengels, voorziet Optimum Start in de vereiste structuurbehoefte. Het kan veilig en onbeperkt worden verstrekt in verschillende huisvestingsystemen.

Het opvallende kenmerk van Optimum Start is dat het als compleet voeder geschikt is om te voeren in droogvoerbakken, ook als lammeren gehuisvest worden op roostervloeren. Optimum Start is geschikt voor lammeren van twee tot veertien weken oud.  Dit betekend dat er geen voerveranderingen tijdens het spenen zijn.

Blitz: spoelpomp voor lammerendrinkautomaat 
We innoveren niet alleen in voeders maar ook in praktische hulpmiddelen. De Blitz spoelpomp, geschikt voor lammerendrinkautomaten, vereenvoudigt en versneld de reiniging van drinkautomaatslangen. Met water van 60 graden Celsius en reinigingsmiddel biedt Blitz een snelle en effectieve reiniging, wat bijdraagt aan gezondere lammeren en arbeidsbesparing voor geitenhouders. Binnen enkele minuten zijn de slangen gereinigd en kan de drinkautomaat weer melk verstrekken. Meer info? Vraag aan via deze link

 

× Chat