Veranderingen in de toekomst

Terwijl ik dit schrijf, zijn de verkiezingen net achter de rug. Het heeft iedereen verrast dat de PVV de grootste partij van Nederland is geworden, de BBB groeit flink terwijl de Partij voor de Dieren en D66 juist zijn gehalveerd. De speculaties over een mogelijk nieuw kabinet zijn niet van de lucht. Ons land staat voor grote veranderingen en er lijkt een verschuiving plaats te vinden in de politiek van midden-links naar rechts. Veel linkse partijen begrijpen het niet, hoe hebben ze dit kunnen missen?

Voor ons, als ‘boeren’, is dit een cruciale periode. Een rechts kabinet maakt andere keuzes dan een links kabinet. Er staat een transitie in de landbouw voor de deur, misschien niet zo ingrijpend als aanvankelijk gedacht, maar we moeten allemaal meegaan in deze verandering. Transitie betekent keuzes maken. Waar wil ik als geitenhouder naar toe? Passen mijn plannen binnen de Nederlandse en Europese wetgeving of moeten we een andere weg inslaan? Moet ik een extra locatie aankopen, blijf ik optimaliseren of denk ik aan stoppen? Het zijn goede onderwerpen om tijdens de kerstdagen met je gezin te bespreken.
Ook onze geiten staan voor een nieuwe transitieperiode: de lammerperiode komt eraan. Altijd een hectische en drukke tijd. Net zoals in de politiek is het nu belangrijk om goede keuzes te maken. Zijn we goed voorbereid? Is alles in orde met huisvesting, materiaal, voedermiddelen en andere benodigdheden? Als GIJS begrijpen we wat jullie doormaken en we hebben er al over nagedacht. Om deze transitieperiode zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we de afgelopen jaren enkele nieuwe producten ontwikkeld in de TransPRO Aanpak. Samen met onze specialisten hebben we de GIJS TransPRO Aanpak doorontwikkeld met bijvoorbeeld WaterBoost. Het is ook voor jullie belangrijk om dit te doen, samen met de andere adviseurs die op jullie bedrijf komen, om deze belangrijke periode goed door te komen.

In deze editie van GIJS Mekkernieuws lees je ervaringen van andere geitenhouders en vind je nieuwe producten en artikelen die je wellicht verder kunnen helpen tijdens de komende transitieperiode.

Ik wens jullie fijne feestdagen.
Erik Reefhuis

× Chat