Topprestaties vragen om een goede voorbereiding

De huidige lichting topsporters die willen presteren op de volgende Olympische Spelen zijn al volop in voorbereiding om daar te kunnen presteren. Neem bijvoorbeeld zeilster Marit Bouwmeester, meervoudig medaillewinnares. Zij wil in 2024 in Parijs weer gaan voor goud. Nadat ze begin dit jaar bevallen is van een dochtertje doet ze er nu alles aan om weer met de beste zeilsters ter wereld te kunnen strijden.

Waar de Olympische Spelen ‘’slechts’’ eens per 4 jaar gehouden worden, moet jij als geitenhoud(st)er jaarlijks één of zelfs meerdere keren een topprestatie leveren. De dagelijkse verzorging van jouw geiten vraagt al veel. Rondom de transitie- en de opfokperiode komen daar nog een paar tandjes bij. Een goede voorbereiding is dan letterlijk van levensbelang!

Als fundamenteel nutritionist besef ik mij terdege dat gezondheid diermateriaal, huisvesting en het vakmanschap van jou als geitenhouder, fundamenteel is voor TOP prestaties. Aangenaam verrast was ik toen ik vorig jaar al mijn collega’s druk in de weer zag om alle randvoorwaarden rondom de lammerenopfok duidelijk op papier te krijgen. Randvoorwaarden die essentieel zijn voor een gezonde opfok. De Totaal Aanpak Lammeren (TAL) van GIJS is inmiddels een praktisch hulpmiddel gebleken bij het op orde krijgen van de randvoorwaarden. De melkpoeders die GIJS in eigen huis heeft ontwikkeld hebben zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen in groei en gezondheid van de dieren. Nu er steeds meer bokjes worden gehouden voor het vlees hebben we hier zwaar op ingezet om ook hier voor GOUD te kunnen gaan met twee daarvoor speciaal ontwikkelde melkpoeders.

Wat een goede en tijdige voorbereiding betreft voor een topprestatie van het lam en de melkgeit, staat de Transitieaanpak centraal. De juiste voeding en voldoende opname daarvan is van cruciaal en vaak zelfs levensbelang. Afgelopen jaren hebben we een compleet vernieuwde aanpak ontwikkeld gebaseerd op veel goed onderbouwd onderzoek. Met behulp van de GIJS TransPRO aanpak (Professioneel, Resultaat gericht en Opname bevorderend) ondersteunen wij graag met het maken van de juiste keuzes voor jouw dragende geiten.

Pieterjan Bakker
Fundamenteel nutritionist

× Chat