Zomerse uitdagingen

Het is een spannende tijd voor geitenhouders en adviseurs, want we staan voor de zomerse uitdaging om geiten op de juiste manier te voeden en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van deze dieren te waarborgen.

De kracht van bufferen 
Eén van de belangrijke aspecten van geiten voeren is het bufferen van de voeding. Geiten hebben een uniek spijsverteringssysteem en het is essentieel om het juiste evenwicht te vinden tussen verschillende voedingsstoffen. Het bieden van de juiste buffering zal zijn vruchten afwerpen. GIJS Bufferbooster biedt je mogelijkheden.

De mogelijkheden van vers gras 
Een andere factor waar we ons op richten, is de kracht van vers gras voeren. Vers gras is een waardevolle voedingsbron voor geiten omdat het een uitstekende bron van voedingsstoffen is en bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Een ander belangrijk aspect van gras is het maken van goed ruwvoer. Van het gewonnen ruwvoer naar een hoge melkpiek. Met het GIJS GIJS Pensfitheid Index berekeningsprogramma kan een uitgebalanceerd rantsoen worden samengesteld dat ervoor zorgt dat je die melkpiek ook daadwerkelijk behaalt.

 

De invloed van hormonen 
Verder is het van belang om aandacht te besteden aan hormonen van geiten. Hormonale balans speelt een cruciale rol in de reproductie en algemene gezondheid van geiten en het vasthouden van melk tijdens de duurmelkperiode. Als adviseurs is het onze taak om ervoor te zorgen dat de voeding en de omgeving van de geiten gunstig zijn voor een gezonde hormonale functie. Dit draagt bij aan het bevorderen van een succesvolle voortplanting, ook al vóór het originele dekseizoen. Hoe? Dit lees je in deze zomereditie.

Frank Veldkamp

 

× Chat