Pieken in de melkproductie zonder dunne mest

Het streven naar een maximale melkproductie zonder ongewenste neveneffecten, zoals dunne mest, is van essentieel belang voor elke geitenhouder. Bij Voer- en adviesorganisatie GIJS begrijpen we dit belang en benadrukken we de noodzaak van een evenwichtige aanpak waarbij zowel voeding als gezondheid van de geiten centraal staan.

Nauwkeurige analyse en verhoging van productie
Verschillende factoren, waaronder genetica, leeftijd, gezondheid en voeding, kunnen de melkproductie beïnvloeden. In samenwerking met GIJS-adviseurs kunnen melkgeitenhouders deze factoren analyseren en verbeterpunten identificeren voor een op maat gemaakt plan. Dynamische rantsoennormen voor elk bedrijf is hier een voorbeeld van, aangezien elk bedrijf zijn eigen verschil in management heeft. 

Voermanagement en opfokperiode
Een gebalanceerd rantsoen, gericht op pensbacteriën, is cruciaal voor optimale melkproductie. Tijdens de opfokperiode wordt een gezonde pens ontwikkeld, wat van cruciaal belang is voor duurzaam succes op lange termijn.

GIJS Aanpak: Pens actief
GIJS Pens Actief bevordert een gezonde pens en verhoogt de melkproductie zonder risico op pensverzuring. Dankzij deze hoogwaardige voedingsoplossingen kunnen melkgeitenhouders hun bedrijf duurzaam laten groeien, terwijl ze tegelijkertijd de gezondheid van hun dieren waarborgen. Met GIJS Pens Actief wordt actief gestuurd op een gezonde pensontwikkeling en het verbeteren en vergroten van de penspopulatie. Dit onderdrukt clostridium en het voorkomt pensverzuring. Het product stimuleert de drogestof opname en verbeterd de vertering van het rantsoen. GIJS Pens Actief is een mengsel van specifiek samengestelde gistculturen en verschillende buffers.

We motiveren melkgeitenhouders aan om te streven naar een hoge melkproductie zonder concessies te doen aan diergezondheid en welzijn. Samen bouwen we aan een toekomst van productieve en gezonde melkgeitenhouderij.
Wil je meer weten over onze aanpak? Bel gerust ons geitenteam. 

× Chat