Gezondheid jongvee stimuleren

Gezond jongvee is een essentiële basis voor een gezonde, productieve veestapel. Het jongvee bepaalt in hoge mate de duurzaamheid en levensproductie van de veestapel. Groeiachterstand of schade die als kalf wordt opgelopen aan darmen en longen worden op latere leeftijd beperkend en bepalen of een koe oud kan worden of niet. Jonge kalveren mag het dus aan niets ontbreken. Wij vertellen je graag wat nodig is voor het beste resultaat.

Aanpakken met GIJS

Een onbeperkte, geconcentreerde voeding, een schoon ligbed en een gezond klimaat zijn essentieel benodigdheden voor de gezondheid van jonge kalveren. In combinatie met hygiënisch werken worden hiermee veel longaandoeningen en diarree voorkomen. Hierdoor groeien kalveren hard en efficiënt, worden ze op tijd drachtig en blijven de opfokkosten laag. Elke dag in de opfok is bij benadering even duur, dus hoe sneller jouw kalveren melk gaan geven, hoe rendabeler.

Daarbij moet gewaakt worden voor vervetting van ouder jongvee. Vervetting is namelijk ongunstig voor de vruchtbaarheid en verkort de levensduur. Infectieziekten nemen hierin nog een speciale plaats in. Verbetering van statussen qua IBR, BVD, Para-TBC en neospora kan zijn vruchten afwerpen als de problemen aanhouden. Dit kan door enting en/of het vrij worden van deze ziekten.

Onze oplossingen

De aanpak van GIJS onderscheid zich door een breed pallet van melkpoeders en aanvullende krachtvoeders. Zowel een korte, intensieve opfok als een geleidelijke opfok met de nadruk op gezondheid behoort tot de mogelijkheden. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde: een goed ontwikkelde vaars die makkelijk af kan kalven en in staat is veel melk te produceren, zonder aan levensduur in te leveren.

× Chat