GIJS is écht anders…

De aanpak van GIJS is écht anders, vindt Jan Elderink, voorzitter van de Raad van Advies: “GIJS heeft vanaf dag één een heel eigen manier van doen. Voer leveren zonder vast te zitten aan fabrieken, dat is echt uniek.” 

“Al is GIJS een kleinere voerleverancier, ze hebben tóch veel kennis door hun uitgebreide netwerk en goede relaties. Maar nog belangrijker: GIJS heeft veel kennis over de tóepassing van voeders, regelgeving en concepten. Het is die toepassingskennis waar GIJS sterk in is.” Jan gaat verder: “GIJS heeft er daarnaast steeds voor gekozen om heel dicht bij de boer te staan, zich altijd af te vragen: wat wil de boer? Wat heeft hij nodig? Dit terwijl veel grotere mengvoerbedrijven juist verder van de boeren af kwamen te staan.”  Volgens Jan hebben boeren de komende jaren met een aantal belangrijke ontwikkelingen te maken: regelgeving wordt steeds ingewikkelder, afzetmarkten werken steeds meer met concepten, zoals het Albert Heijn-concept en VLOG-melk, en circulariteit wordt steeds belangrijker. We moeten ons meer bewust zijn van onze impact op de bodem, lucht en omgeving. Jan: “Omdat de specialisten van GIJS dicht bij de boer staan, kunnen ze goed meedenken. Ze snappen de regelgeving en kunnen dat vertalen. Wat betekenen de nieuwe stikstofregels voor jou als boer? Welk concept past bij jou? Wat is de juiste keuze voor jouw bedrijf?” En dat is ook waar GIJS volop in investeert. Met de juiste mensen aan boord, maar ook met de opening van het geiteninnovatiecentrum GIJS Mekkerhof in Holten en het melkvee-innovatiecentrum MIC Klaver 4 in Laren houdt GIJS actuele praktijkkennis en innovaties op een hoog niveau. Jan: “De proefresultaten moeten direct toepasbaar zijn voor onze klanten, zodat ze hun bedrijfsresultaten kunnen verbeteren. GIJS gaat voor gezonde boerenbedrijven, nu en in de toekomst.”


Naam Jan Elderink (63)

Loopbaan vanaf 1983 werkzaam in de agrarische sector, onder andere als algemeen directeur van Hendrix UTD en als business unit manager Feed NW Europe van Nutreco startte  12 jaar geleden zijn eigen bedrijf: ‘Jabeel Consultancy’, waarmee hij directies   en  besturen in de agri-sector adviseert, is daarnaast partner bij ‘Nomilk2day’, headhunters voor agri, food & industrie.

Raad van Advies Als voorzitter van de Raad van Advies denkt hij op een onafhankelijke en objectieve  manier mee over hoe GIJS het beste uit zichzelf en uit de boeren haalt. Vanwege zijn  waardevolle kennis, jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk is hij van grote  toegevoegde waarde voor GIJS.

× Chat