GIJS Smulaanpak

Voeropname wordt in hoge mate bepaald door smaak. Koeien laten hun voorkeur snel en duidelijk merken. Door gerichte maatregelen kunnen we er voor zorgen dat zowel je kracht-voer als je ruwvoer een zo groot mogelijke aantrekkingskracht op je koeien uitoefenen!

We kunnen stellen dat krachtvoer in de regel door koeien smakelijk wordt gevonden. Zeker wanneer krachtvoeders als lokvoer dienen, bijv. in de robot of melkstal heeft dit veel invloed op bezoekgedrag, productie en werkplezier. 

GIJS heeft onderzocht op welke smaken koeien positief reageren. Het blijkt dat een koe voorkeur heeft voor constant voer, dat weinig varieert in samenstelling. De GIJS Smulaanpak is ons inventieve concept n.a.v. het onderzoek. Met de speciale Premium Smulbrok  worden je koeien extra gestimuleerd het aangeboden krachtvoer op te nemen. De brok is door een vaste keuze van smakelijke, goed persbare grondstoffen constant van samenstelling. Door de grondstofselectie ontstaat een geconcentreerde brok die breed inzetbaar is. Het concept wordt aangevuld met een specifieke mineralensamenstelling aan het voerhek, waar ook smaak voorop staat. 

Resultaten van het GIJS Smulaanpak:
• Betere loop naar robot of melkstal
• Minder restvoer in de voerbakken
• Hogere voeropname, waardoor hogere productie
• Gezonde koeien met meer kleur en glans
• Minder werk, meer werkplezier

× Chat