Maatwerkbrok

Maxim maatwerk afgestemd op jouw geiten, bedrijfsspecifiek of secuur per pot. GIJS Maatwerkbrok van alles genoeg en niets te veel.

Goede saldo’s maken gelukkig.
Jaarresultaten geven goed inzicht in de bedrijfsvoering van een onderneming en zijn een belangrijke bron voor het aansturen van het daaropvolgende jaar.  Maar hoe behaal ik een goed bedrijfssaldo? Met deze vraag willen we je graag helpen het antwoord te zoeken!

Daling van het voersaldo beperkt gebleven
Ondanks de oplopende kosten voor het voer, hebben de GIJS geitenhouders het gepresteerd om slechts 1,1 cent qua voersaldo per kg melk in te leveren. Een knappe prestatie. De reden dat de daling van het voersaldo beperkt is gebleven, ligt vooral aan drie zaken die we bij onze boeren terugzien.

  1. Focus op voerkostenbesparing en introductie van managementprogramma V.O.E.R. heeft ervoor gezorgd dat er gemiddeld 10.1% minder mengvoer is gevoerd en de hoge melkproductie bij de GIJS boeren behouden is gebleven.
  2. We zien dat de GIJS Totaal Aanpak Lammeren (TAL) zijn vruchten afwerpt. Al jaren zetten we ons in om hoogproductieve, efficiënte en duurzame melkgeiten op te fokken. Hiervan zien we nu duidelijk resultaat.
  3. De focus op ruwvoerteelt begeleiding, specifiek voor de geiten, levert een positieve bijdrage. Al met al zaken die meehelpen om de kosten laag te houden en de opbrengsten hoog. Hierdoor weten we het saldo naar een hoog niveau te brengen.
  4. Scherpe krachtvoer prijs.

 

GIJS krachtvoerprijs weer lager dan LEI, Maxim maa(k)t het verschil!
Het is GIJS weer gelukt om de voerprijs lager te houden dan de gemiddelde LEI prijs. Dit verschil is het afgelopen jaar flink toegenomen. Onze platte en flexibele organisatie helpt mee om de kosten laag te houden. Tot slot helpt de inzet van GIJS Maximvoeders de krachtvoerprijs te verlagen. Met de GIJS Maxim aanpak voer je van alles voldoende en niets te veel. Hiermee kun je zomaar een paar euro besparen t.o.v. standaard voeders.

Saldo’s positief beïnvloeden.
Wil jij ook een goed bedrijfssaldo? Neem contact op met team GIJS

× Chat