Soja

Soja is een peulvrucht die als boon aan de sojaplant groeit. Het eenjarige gewas gedijt vooral in gematigde, subtropische en tropische klimaten.

De sojaboon bevat voedingsstoffen die voor zowel mens als dier geschikt zijn. Een sojaboon bestaat voor ruim 35% uit eiwit, 35% uit koolhydraten, 20% uit olie en 5% uit mineralen. Het bijzondere van de sojaboon is niet alleen de hoge dosis eiwit, maar juist ook de hoge kwaliteit van dit eiwit. Naast veel eiwit bevat soja ook veel aminozuren, die tevens belangrijk zijn voor mens en dier.

Een Nederlandse koe eet dagelijks gemiddeld 55 kilogram gras en maïs van Nederlandse bodem. Dat wordt aangevuld met krachtvoer. De positieve eigenschappen maken van soja een uitstekende aanvulling op het rantsoen. Naast soja bestaat krachtvoer uit een groot aantal andere producten, zoals maisproducten, soja, citrus, palmpit, koolzaad, bieten, tarwe en overige resten uit de voedingsmiddelenindustrie. Wij helpen je graag het beste krachtvoer te selecteren, dat het best past bij jouw bedrijf en dieren.

× Chat