Zaaigranen en vanggewassen

Een geslaagde groenbemester levert een gezondere bodem op en gaat uitspoeling van meststoffen tegen. Bij GIJS zijn diverse zaaigranen en vanggewassen verkrijgbaar die dit bevorderen.

De mais staat op de droogtegevoelige gronden (waar niet beregend wordt) erg wisselend. Op het moment dat deze mais goed verteerbaar is, vrij veel suikers bevat en smakelijk is, kan de drogestof van de plant nog laag zijn, waardoor de inkuilbaarheid te betwijfelen is.

Mocht je twijfelen over wat je het best kunt doen, neem dan contact op met jouw GIJS-adviseur. Door de mogelijke vroege oogst komen percelen eerder vrij voor herinzaai. Echter, groeizaam weer is ook van belang voor het slagen van het gewas. Afhankelijk van de voerpositie en de situatie zijn er meerdere mogelijkheden die we graag met je bespreken. Ons productassortiment wordt regelmatig aangepast, waarbij de gezondheid van de rassen voorop staat in de keuze. Lees meer over vanggewassen.

Winterzaaigranen

GIJS heeft voor u het nieuwe productassortiment wintergranen samengesteld. Gezondheid van de rassen staat in de keuze voorop.

× Chat