Waar ik ben, daar gebeurt het!

“Ver buiten de bebouwde kom stond het huis waar ik geboren ben, lekker achteraf. Ik ben opgegroeid met het gevoel dat ik alles nèt miste. Alle vriendjes uit het dorp gingen na het eten nog fijn voetballen op straat, of achter de meiden aan. Ik zat braaf in mijn eentje thuis, op mijn tuba te oefenen. Het gevoel dat je alles mist, kun je tegenwoordig nog steeds makkelijk krijgen. Kijk je bijvoorbeeld naar het tv-programma De Wereld Draait Door en het gaat weer eens over één of ander hip foodtruckfestival in een park in Utrecht of over een belangrijk boekenbal in Amsterdam. En je Instagram-tijdlijn staat vol foto’s van feestende mensen op de meest exotische plekken ter wereld. Het lijkt alsof iedereen dikke schik heeft, behalve jij. 

Gelukkig kreeg ik zo rond mijn 17e levensjaar door dat dit gevoel complete onzin is. Ik heb ik het omgedraaid naar: “Waar ik ben, daar gebeurt het! Schik is geen locatie, schik heb je!”  Dat idee ligt ook ten grondslag aan onze band Bökkers. We spelen elk weekend in de meest waaierige, van godverlaten plaatsen met namen als Drouwenerzand en West-Beemster, en wat denk je? Het is altijd één groot feest! Maar als ik in mijn tuin zit met een biertje, heb ik al snel medelijden met al die mensen die naar zo’n feest moeten, de auto parkeren, jas ophangen, munten halen en in de rij staan voor een biertje. Keith Richards van de Stones zegt altijd: ‘Hello Miami, it’s good to be here… but hey, it’s good to be anywhere!’ En hij kan het weten.

‘Hello Miami, it’s good to be here… but hey, it’s good to be anywhere!’

Ik kan het iedereen aanraden: wij maken onze eigen muziek zonder bezig te zijn met wat voor coole muziek Dotan of Waylon op dit moment maken. Ik schilder onbekommerd, zonder me zorgen te maken of het wel ‘hip’ is in de kunstwereld, en ik ga alleen naar een feestje als ik er zelf zin in heb. Want als ik thuis blijf, dan is thuis ‘the place to be’. De oma van Daniël Lohues zou zeggen: ‘ie mut oe redd’n woar ie bint’. Het maakt helemaal niks uit of je in de dorpskroeg, bij de fanfare, op een tentfeest of in een hippe club bent: It’s good to be anywhere!”

It’s good to be anywhere!”

Erik Neimeijer – Bökkers 

× Chat