Lammerenmelk en opfokvoeders

Lammeren zijn zeer gevoelige dieren, die een uitgebalanceerde voeding nodig hebben. De producten van GIJS sluiten hier uitstekend op aan. Onze geitenspecialisten hebben een goed besef van wat lammeren nodig hebben om uit te groeien tot hoogproductieve, efficiënte en duurzame melkgeiten.

Deze kennis staat aan de basis van ons lammerenmelken en onze opfokvoeders. Deze zijn uiterst zorgvuldig getest en samengesteld, ter bevordering van de ontwikkeling en gezondheid van jouw lammeren. Naast standaardvoer leveren we ook veel maatwerk dat we tot op het lam nauwkeurig kunnen afstemmen. Met onze krachtvoeders en melkpoeders bieden we een oplossing voor veel van de uitdagingen, waar je als geitenhouder tegenaan kunt lopen. Bekijk hieronder per uitdaging onze aanpak.

GIJS Geiten Melkpoeders

De GIJS melkpoeders streven naar een 100 procent vlekkeloze opfok. Weerstand verhogen van lammeren is ons doel. Zo ontwikkelden GIJS en Nukamel  de basis voor een gezond lam met unieke GIJS melkpoeders. De melkpoeders bevatten specifieke kruiden, wat in de darmen ziekteverwekkers aanpakt en OmniSmart®, een gepatenteerd product van Nukamel exclusief voor de GIJS geiten melkpoeders dat de gehele weerstand bevordert. Naast onze eigen melkpoeders zijn we dealer van Denkavit producten. 

Lammeren Veerkracht

Met de mineralenmix Lammeren Veerkracht loopt het opfokconcept nog door tot na het spenen en is speciaal ontwikkeld om het dier maximaal te ondersteunen op diergezondheid. De mineralenmix bevat naast verschillende vitaminen en mineralen, specifieke kruiden en OmniSmart® ook etherische oliën die ondersteunen bij longproblemen. De etherische oliën werken ontstekingsremmend, slijmoplossend en versterken het immuunsysteem. Het aanbod Vita GIJS zorgt en ondersteund de penswerking en voorkomt problemen zoals bij voorbeeld CCN wanneer de lammeren onverhoopt te weinig vast voer opnemen na spenen. Het product is geschikt om desgewenst langdurig te verstrekken.

GIJS Granen Pens Compleet

Een veilig en makkelijk voer die onbeperkt aan jonge lammeren verstrekt kan worden. Dit voer is vooral praktisch inzetbaar bij bedrijven waar ruwvoer bijvoeren lastig is. Afhankelijk van doelstelling en huisvesting wordt gekozen voor GIJS Granen Compleet of één van de andere krachtvoeders van GIJS. Vraag hiervoor advies bij je GIJS stalnutritionist.

Lees meer over de GIJS Granen

GIJS Cupido / Amour

Voorafgaande de dekperiode moet goed worden bepaald welke voeders ingezet worden. De combinatie van ruwvoeders en krachtvoeders moeten bij elkaar passen. Met de GIJS Cupido of Amour zijn we in staat om de drachtresultaten bij jouw geiten positief te beïnvloeden. Door de unieke samenstelling van deze krachtvoeders wordt de ritsigheid, als ook de activering van de eierstokken en innesteling van de embryo’s positief beïnvloed.

GIJS aanpak

× Chat